Close

09-12-2021

Nieuwsbrief december 2021

KAR zoekt nieuw bestuurslid

Vanwege drukke werkzaamheden heeft Daniel Smit de KAR moeten verlaten. De KAR zoekt dus naar een nieuw bestuurslid, liefst iemand met affiniteit met communicatie en sociale media. De tijdsdruk is enige uren per week. Naast een tweewekelijkse vergadering op woensdagavond, zijn er af en toe bijeenkomsten met Lefier en andere huurdersorganisaties.

Bestuursleden bij de KAR ontvangen een vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie: Hiddo Zuiderweg, tel: 06-83227313

Huurdersavond KAR

Op woensdagavond 15 december houdt de KAR de jaarlijkse huurdersavond. Op deze avond doen we verslag van de werkzaamheden van het afgelopen jaar en is er gelegenheid om met huurders in contact te treden. De avond duurt van 20.00 tot uiterlijk 20.30 uur en is online. Meer informatie t.z.t. op onze site en facebookpagina.

Verduurzaming naar Label A Ceramhof en Tellegenhof 

Lefier gaat de twee prachtige hofjes verduurzamen naar Label A. Concreet houdt dit in dat er vloerisolatie, muurisolatie, dubbel glas en dakisolatie wordt aangebracht. Deze zogenaamde ‘schilverbetering’wordt aangevuld met een hoogrendements verwarmingsketel. Ook wordt er een ventilator-box geplaatst die leefvocht afvoert en zo voor een gezond binnenklimaat zorgt. Als extra kunnen huurders hun keuken, toilet en badkamer laten upgraden. Huurders betalen een relatief geringe vergoeding waar een mogelijk grotere energiebesparing tegenover staat. Wat ze ervoor terugkrijgen is een meer comfortabele en energiezuinige woning. Door middel van klankbordgroep bijeenkomsten en voorlichtingsavonden worden de huurders van de hofjes betrokken bij de plannen en kunnen ze meedenken en wensen tot uitdrukking brengen. De KAR is aanwezig bij deze bijeenkomsten.

Zonnepanelen

Lefier wil op hun bezit zonnepanelen gaan plaatsen. U wordt in de loop van volgend jaar geïnformeerd wat de mogelijkheden voor u zijn. Er wordt dan beoordeeld of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De panelen gaat 2 euro per paneel per maand kost. Zonnepanelen leveren voordelen op voor de energierekening. Lefier heeft doorgerekend dat ook na het afschaffen van de salderingsregeling dit nog steeds voordelig is. Wanneer het mogelijk is een aanvraag te doen zullen wij u hierover informeren via onze social media kanalen. 

Comments

comments