Close

06-10-2021

Start campagne bewust brandveilig

Bewust. Brandveilig.


Met deze slogan start vanaf vandaag onze campagne waarin we extra aandacht vragen voor de brandveiligheid in jouw huis, appartementencomplex of straat. Met de campagne willen we het
bewustzijn onder onze huurders op het gebied van brandveiligheid vergroten.


Wat gaat Lefier het komende jaar doen?


Brand is nog altijd een groot gevaar in en om je huis. Daarom heeft Lefier een aantal opvallende deurhangers, stickers en andere middelen ontwikkeld om je te wijzen op brandveiligheid. Want brand voorkomen is beter dan het vuur blussen. Onze wijkbeheerders zullen deze middelen vanaf nu gebruiken. Wie weet zie je ze binnenkort ook in jouw portiek verschijnen. We zijn al gestart met het plaatsen van rookmelders in iedere woning van Lefier. Hiermee voldoen we op 1 juli 2022 aan de wettelijke eis dat er in elke woning een rookmelder moet hangen. Een hele klus, want het komende jaar moeten we in ongeveer 9.000 woningen een rookmelder installeren. Huur je een woning van Lefier, dan ontvang je voor 1 juli 2022 bericht wanneer we bij jou langskomen.


Brandpreventieweken

De hele maand oktober staat in het teken van de brandpreventieweken. Het thema is zeer toepasselijk: ‘Rookmelders redden levens”. Tijdens de maand oktober delen we elke week minimaal twee tips om de brandveiligheid in jouw woning, appartementencomplex of straat te verbeteren. Houd onze socials dus goed in de gaten! De rest van het jaar zullen we regelmatig tips delen via onze socials, nieuwsbrieven en de regionale media. Daarnaast wordt door de gebiedsteams van Lefier extra aandacht aan dit thema besteed. Dit doen we onder andere door voorlichting voor bewoners. Deze voorlichting wordt gegeven door de brandweer. Een rookmelder checken bijvoorbeeld, dat is toch zo gepiept?


Op naar een bewust brandveilig jaar! Doe je ook mee?

Comments

comments