Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over KAR Groningen. Heb je een vraag maar staat deze er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Ik zoek een andere woning

Woningcorporaties in Groningen werken met een woningverdeelsysteem genaamd ‘WoningNet‘. Met een lidmaatschap bij WoningNet spaar je automatisch punten waarmee je (op termijn) kan reageren op een woning. Hoe meer punten, hoe groter de kans op een woning. Schrijf je in op: http://www.woningnetgroningen.nl/

Waar vind ik cijfers over betaalbaarheid en beschikbaarheid in Groningen?

Gebruik hiervoor de Lokale Monitor Wonen. Via deze link is informatie te vinden over betaalbaarheid en beschikbaarheid in Groningen. De monitor geeft inzicht in de stand van zaken in de gemeente Groningen over onder andere: betaalbaarheid, beschikbaarheid, inkomen versus huur, huurprijzen en woningvoorraad. Meer informatie is te vinden op: www.waarstaatjegemeente.nl 

Wat zijn mijn rechten en plichten bij woningverbetering?

Hiervoor is het sociaal statuut:

Het sociaal statuut omschrijft de rechten en plichten van individuele huurders en verhuurder bij wijkvernieuwing en woningverbetering. Het sociaal statuut is een document met afspraken die tot stand gekomen is in goede samenwerking met de woningcorporatie Lefier en de verschillende huurdersorganisaties.

Download het sociaal statuut

Klachten over Woonurgentie of over de woningcorporaties

Woonurgentie en de woningcorporaties in Groningen willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Toch kan er altijd iets misgaan.

Meer informatie

Book your tickets