Close

Wie zijn we

Steven

Voorzitter

Alleen samen maken we een leefbare en duurzame samenleving

Ik heb mijn achtergrond in de sociale psychologie en werk in het dagelijks leven als docent bij een hogeschool. In de opleiding waarbij ik werk vormt producten en diensten ontwikkelen vanuit de behoefte en wensen van gebruikers een essentieel uitgangspunt. Verder ben ik actief bij organisaties die gaan over leefbaarheid, duurzaamheid en mobiliteit.

 De reden dat ik als vrijwilliger bij de KAR werk is dat ik vind dat een ieder recht heeft op een leefbare woonsituatie en dat woningen betaalbaar, gezond en duurzaam moeten zijn. Ik wil mij hiervoor inzetten door bewoners te betrekken in processen die moeten leiden tot een meer leefbare en duurzamere toekomst. Wat ik erg belangrijk vind is dat bewoners participeren in verbeteringen; zowel in het bedenken ervan als in de uitvoering. De KAR vormt hierin een belangrijke ondersteunende rol.

Anne

Penningmeester

Ik ben breed geïnteresseerd in de beleidskeuzes die gemaakt worden op het gebied van sociale woningbouw

Sinds 2010 ben ik opnieuw woonachtig in Groningen in een appartement van Lefier. Ik ben al jaren met hart en ziel werkzaam als onderwijskundig begeleider met als doel het volgen van regulier (‘gewoon’) onderwijs mogelijk maken voor leerlingen voor wie dat niet vanzelfsprekend is omdat ze extra ondersteuning nodig hebben. Daarnaast ben ik jarenlang politiek actief geweest: van beoogd lid voor de provinciale staten tot gewestelijk secretaris van een politieke partij. In een vorige gemeente waar ik woonde was ik voorzitter van de gemeentelijke culturele organisatie.

Ik houd van wandelen en fietsen en daarnaast zwem, zing en dans ik graag. Ik ben breed geïnteresseerd in het beleid op het gebied van sociale woningbouw.  Bij de KAR ben ik penningmeester en verantwoordelijk voor een goede verantwoording van onze financiën.

Hilde

Algemeen lid

Ik zet me in voor de rechten van huurders

Vanaf het begin zit ik bij de KAR om de kant van de huurders van Lefier te vertegenwoordigen en onze rechten in de gaten te houden. Na 1,5 jaar voorzitter te zijn geweest, ben ik nu algemeen lid. Ik houd me bezig met bewonerscommissies en kijk mee met alle andere zaken die spelen.

Ik ben schipper en doktersassistent. ‘s Zomers vaar ik op historische zeilschepen op het wad. Hier begeleid ik ook kinderen creatief en in de natuur en kook ik aan boord voor de gasten. Met vrienden onderhouden en restaureren we een houten botter van een stichting. Een andere hobby is het maken van zeefdrukken; dat doe ik in de wintermaanden. 

Michael

Financieel adviseur

De huurders zijn voor mij één voor één belangrijk.

 Ik woon in Groningen en heb Sociale Planologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit aldaar. Op dit moment werk ik samen met een leuk team aan de optimale bereikbaarheid van de Stad. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik bestuurslid van een netwerk voor jonge ambtenaren. Daar organiseren we educatieve bijeenkomsten voor ambtenaren uit verschillende werkvelden zodat zij van elkaar kunnen leren.

Omdat ik verbinden, verbreden en kennis delen interessant vind, heb ik mij aangemeld bij de KAR. Bij de KAR ben ik actief op verschillende terreinen; enerzijds praktische zaken, zoals de website, anderzijds de complexere vraagstukken en bewonersbelangen. Het belang van bewoners staat voor mij voorop; we vertegenwoordigen met de KAR een grote groep inwoners van Groningen, die voor mij één voor één belangrijk zijn. Met mijn kennis en kunde probeer ik hier zo goed mogelijk invulling aan te geven. 

In mijn vrije tijd maak ik muziek; ruim twintig jaren speel ik de Schotse doedelzak en ik doe meerdere malen per jaar mee aan competities in o.a. Duitsland, België, Schotland en (Noord)-Ierland.