Close

Wie zijn we

Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden! Lees meer op de pagina ‘Vacature

Steven de Boer

Voorzitter

Alleen samen maken we een leefbare en duurzame samenleving

Ik heb mijn achtergrond in de sociale psychologie en werk in het dagelijks leven als docent bij een hogeschool. In de opleiding waarbij ik werk vormt het ontwikkelen van producten en diensten vanuit de behoefte en wensen van gebruikers een essentieel uitgangspunt. Verder ben ik actief bij organisaties die gaan over leefbaarheid, duurzaamheid en mobiliteit.

De reden dat ik als vrijwilliger bij de KAR werk is dat ik vind dat een ieder recht heeft op een leefbare woonsituatie en dat woningen betaalbaar, gezond en duurzaam moeten zijn. Ik wil mij hiervoor inzetten door bewoners te betrekken in processen die moeten leiden tot een meer leefbare en duurzamere toekomst. Wat ik erg belangrijk vind is dat bewoners participeren in verbeteringen; zowel in het bedenken ervan als in de uitvoering. De KAR vormt hierin een belangrijke ondersteunende rol.

Anne_van_der-Pol_KAR_Bestuur
Anne van der Pol

Penningmeester

Ik ben breed geïnteresseerd in de beleidskeuzes die gemaakt worden op het gebied van sociale woningbouw

Sinds 2010 ben ik opnieuw woonachtig in Groningen in een appartement van Lefier. Ik ben al jaren met hart en ziel werkzaam als onderwijskundig begeleider met als doel het volgen van regulier (‘gewoon’) onderwijs mogelijk maken voor leerlingen voor wie dat niet vanzelfsprekend is omdat ze extra ondersteuning nodig hebben. Daarnaast ben ik jarenlang politiek actief geweest: van beoogd lid voor de provinciale staten tot gewestelijk secretaris van een politieke partij. In een vorige gemeente waar ik woonde was ik voorzitter van de gemeentelijke culturele organisatie.

Ik houd van wandelen en fietsen en daarnaast zwem, zing en dans ik graag. Bij de KAR ben ik penningmeester en verantwoordelijk voor een goede verantwoording van onze financiën.


Jeannette_KAR_Bestuur
Jeannette Oosterveld

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Jeannette Oosterveld en sinds kort ben ik lid van de Klant Advies Raad van Lefier. Het is voor mij allemaal nieuw en het zal nog wel even duren eer ik echt advies kan geven maar het is bijzonder leerzaam. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als facilitair coördinator bij een landelijk schoonmaakbedrijf in de medische sector. Totaal iets anders maar juist daarom heb ik gereageerd op de oproep van de KAR, zodat ik iets kan betekenen voor mijn woonomgeving en de huurders van Lefier. Ik heb mijzelf beschikbaar gesteld om een deel van het secretariaat op mij te nemen.

Frank Feringa

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Frank Feringa en ben in het voorjaar van 2020 lid geworden van de KAR. Bestuurslid van de KAR lijkt mij een leuke afwisseling naast mijn dagelijkse werk. Ik kijk er naar uit om mee te denken en mij te verdiepen in de huidige beleidskeuzes en uitdagingen in de sociale huursector.

Momenteel ben ik bezig met een promotieonderzoek in Natuurkunde aan de Rijks Universiteit Groningen. Daarnaast zijn mijn hobby’s schaatsen, fietsen en zeilen. Ik ben actief op een zeilschool in Friesland, waar ik zeiltraining geef aan zeilinstructeurs en mee help met het organiseren van zeilkampen voor kinderen in de zomer.

Loes van Dijk

Algemeen bestuurslid

Voor mij ging er 5 jaar geleden een nieuwe wereld open, toen ik weer genoodzaakt werd om zelfstandig woonruimte te huren. Het voelde zelfs een beetje alsof ik voor de tweede keer op kamers ging. Inmiddels woon ik op één van de mooiste hofjes van de stad aan de Rodeweeshuisstraat. Daar is ‘oud en nieuw’ (lees historisch en modern) op een geslaagde manier door architect Nagelkerke samengevoegd en uitgevoerd.

Vanuit een sociaal bewogen hart heb ik altijd belangstelling gehad voor de wereld om mij heen en daarom ben ik ook altijd de bewegingen op de woningmarkt blijven volgen, vooral de sociale woningmarkt. Tijdens mijn loopbaan (ambtenaar/adviseur) ben ik jarenlang OR lid geweest van een middelgrote gemeente. Daar heb ik veel ervaring opgedaan om ‘breed’ te kijken en heb ik complexe onderwerpen behandeld.

Dus de uitdaging om voor de KAR iets te kunnen betekenen ga ik graag aan.

Persoonlijk zie ik graag meer groen in de wijken, vooral in de binnenstad. Ook ben ik erg benieuwd hoe bewoners en Lefier elkaar gaan vinden in de opdracht Energietransitie/ klimaatdoelen 2020. Woongenot is een primair recht, daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Donna Ferguson

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Donna Ferguson.

Sinds kort ben ik algemeen bestuurslid van KAR.

Mijn professionele achtergrond ligt in de zorgsector en op dit moment ben ik bezig met de opleiding assistent makelaar.

Zelf huur ik negen jaar een woning van Lefier in de wijk Lewenborg.

Ik heb mij aangemeld als bestuurslid omdat ik graag zou willen kijken welke mogelijkheden er voor ons zijn om van en met elkaar te leren/ verbeteren : verhuurregels, woningdoorstroming, leefbaarheid en betaalbaarheid zijn dingen die ik heel belangrijk vind en mij graag voor in wil zetten!

Daniel-Smit_KAR-bestuur_2020
Daniel Smit

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Daniel Smit en ik huur sinds 2 jaar van Lefier in de Zeeheldenbuurt in Groningen. Ik studeer momenteel vastgoed en makelaardij aan de Hanzehogeschool en ben daarnaast werkzaam in de bedrijfsmakelaardij. Vastgoed wekt dus mijn interesse en houd ik me er graag mee bezig. Ik ben met name gericht op het commerciële vastgoed. 

Toen ik in aanraking kwam bij de KAR heb ik geen moment twijfel gehad om hier iets mee te doen. Het lijkt mij leuk en uitdagend om me in te zetten voor medehuurders bij Lefier. 

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden of geniet ik er van om te reizen. Verder is sport iets dat ik graag doe. 

Hiddo Zuiderweg

Algemeen bestuurslid

Ik woon sinds 1987 in de stad. Sinds 1994 huur ik van Lefier, toen nog Volkshuisvesting. Ik ben portier in de Studio en daarnaast freelance schaaktrainer op scholen en clubs. In mij vrije tijd lees ik veel, houd van voetbal en wielrennen kijken. Ik heb veel gereisd, naar meer dan 70 landen over de wereld. Ook bezoek ik graag musea op het gebied van geschiedenis. Verder schrijf ik voor de Korrespondent, de wijkkrant van de Korrewegwijk en houd ik het nieuws van deze wijk bij op de website.

Ik ben sinds een half jaar nierpatiënt, na een auto-immuunziekte. Mijn energieniveau is lager dan voorheen, dus ik moet dingen doen die meer denkwerk en minder fysieke kracht vragen. Dat was een reden om bij de enquête die van de KAR toegestuurd kreeg mijn belangstelling te tonen voor het bestuur. Verder lijkt het me interessant om weer met iets nieuws te beginnen. Wellicht doe ik weer nieuwe kennis en vaardigheden op. Er staan interessante tijden voor de deur: de energie-transitie zal alle huurders ook treffen. Verder is vergroening van de stad ook een belangrijk thema de komende jaren. Ik hoop in positieve zin een bijdrage te leveren voor alle huurders van Lefier.