Wie zijn we

Anne van der Pol

Ik ben breed geïnteresseerd in de beleidskeuzes die gemaakt worden op het gebied van sociale woningbouw Sinds 2010 ben ik opnieuw woonachtig in Groningen in een appartement van Lefier. Ik ben al jaren met hart en ziel werkzaam als onderwijskundig begeleider met als doel het volgen van regulier (‘gewoon’) onderwijs mogelijk maken voor leerlingen voor wie dat niet vanzelfsprekend is omdat ze extra ondersteuning nodig hebben. Daarnaast ben ik jarenlang politiek actief geweest: van beoogd lid voor de provinciale staten tot gewestelijk secretaris van een politieke partij. In een vorige gemeente waar ik woonde was ik voorzitter van de gemeentelijke…

Lees verder
Jeanette Oosterveld

Mijn naam is Jeannette Oosterveld en sinds kort ben ik lid van de Klant Advies Raad van Lefier. Het is voor mij allemaal nieuw en het zal nog wel even duren eer ik echt advies kan geven maar het is bijzonder leerzaam. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als facilitair coördinator bij een landelijk schoonmaakbedrijf in de medische sector. Totaal iets anders maar juist daarom heb ik gereageerd op de oproep van de KAR, zodat ik iets kan betekenen voor mijn woonomgeving en de huurders…

Lees verder
Donna Ferguson

Mijn naam is Donna Ferguson. Sinds kort ben ik algemeen bestuurslid van KAR. Mijn professionele achtergrond ligt in de zorgsector en op dit moment ben ik bezig met de opleiding assistent makelaar. Zelf huur ik negen jaar een woning van Lefier in de wijk Lewenborg. Ik heb mij aangemeld als bestuurslid omdat ik graag zou willen kijken welke mogelijkheden er voor ons zijn om van en met elkaar te leren/ verbeteren : verhuurregels, woningdoorstroming, leefbaarheid en betaalbaarheid zijn dingen die ik heel belangrijk vind en mij graag voor in wil zetten

Lees verder
Machteld de Jong

Mijn naam is Machteld de Jong. Ik woon nu al ruim 24 jaar met veel plezier in een woning van Lefier in de West Indische buurt. Een wijk waar op sociaal vlak veel gebeurd. En dat spreekt mij aan! Ik heb gewerkt bij de Maatschappelijk Juridische Dienstverlening, de Vrouwenopvang, de organisatie van Noorderzon, Bevrijdingsfestival en Theater te Water. Als vrijwilliger was ik ook betrokken bij Studio Draadkracht aan de Oosterhamriklaan. De laatste jaren heb ik me bezig gehouden met het maken van Troostgoed. Van de kleding van overledenen maakte ik nieuwe, troostrijke  producten maakte voor nabestaanden. Nu ga ik…

Lees verder
Jack Reining

Mijn naam Jack Reining en ik ben sinds kort lid van de Klant Advies Raad van Lefier. Voor mij is dit allemaal nieuw en het zal een tijd duren voor ik in deze materie thuis ben. In ben sinds medio vorig jaar met pensioen, na een 47 jarige loopbaan bij de overheid. Mijn werkervaring bij de overheid ligt daarbij op financieel en leidinggevend gebied. Zelf woon ik sinds 4 jaar in een appartement van Lefier in de mooie en groene wijk Lewenborg. Ik heb me aangemeld bij de KAR omdat ik mij wil inzetten voor de huurders van Lefier op…

Lees verder
Hans Baas

Mijn naam is Hans Baas en ik woon sinds 1986 in een huurwoning van Lefier, voorheen Volkshuisvesting en In. Ik ben sinds mei 2023 bestuurslid van de KAR geworden, omdat ik thema’s als duurzaamheid en woonrecht interessant vind en daar graag over mee wil denken en praten. Ik ben van origine systeembeheerder en heb daar 20 jaar mijn werk in gehad. Nu ben ik vrijwilliger bij Humanitas en help daar statushouders met problemen op sociaal- en financieel gebied. Ik mag graag naar de bioscoop en theater gaan, houd van fietstochten en lees graag romans en boeken over geschiedenis en geografie.

Lees verder

Book your tickets